Index Vakbarát Hírportál

Blikk: Nem erőszakolt a soroksári nő gyilkosa

2018. október 4., csütörtök 05:45

Gyurik Krisztinát bestiális támadója az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint nem erőszakolta meg - írja a Blikk a gyanúsított védőjére, Lichy Józsefre hivatkozva.

A lapnak Lichy, aki áttanulmányozta az iratanyagokat, elmondta: az igazságügyi szakértő ezen megállapítása rengeteg kérdést felvet az üggyel kapcsolatban. "Eddig ugyanis az indíték egyértelműen a szexuális erőszak volt, így azonban ez a továbbiakban már nem igaz" – közölte az ügyvéd.

A Blikk úgy tudja, az édesanya holttestén több helyen is megtalálták az elkövető vérét és izzadságát, ondót azonban nem ott, hanem az áldozat egy személyes holmiján találtak. Gyilkosa áldozatát lemeztelenítette, ruhái a mai napig nem kerültek elő. Mobiltelefonját öt év után egy börtönletétben találták meg a nyomozók.

Az áldozat férje, Kardos Lajos megdöbbent, amikor értesült róla, hogy a gyilkosság előtt vélhetően nem történt nemi erőszak. "Kértem a rendőrségtől az orvos szakértői papírokat, de nekem nem adták oda. Amennyiben valóban nem erőszakolta meg a támadója Krisztit, ez egy pici megnyugvást jelentene nekem, hisz akkor legalább azt a borzalmat nem kellett átélnie szegénynek" – mondta a Blikknek Kardos.

Az  üggyel kapcsolatos legutolsó hír, hogy kihallgatása során megtagadta a vallomást  R. Szilveszter . A férfi azzal védekezett, hogy látta, hogy a futónőt egy másik férfi bántalmazza, és a DNS-e is úgy került a helyszínre, hogy próbálta védeni a nőt, közben pedig megsérült.

Rovatok