Index Vakbarát Hírportál

Úgy néz ki egy Békés megyei busz péntek délután, mint egy indiai

2018. október 5., péntek 17:17 | aznap frissítve

"Láttak már 46 ülőhelyes buszt, amin majdnem kilencven ember utazik? Mikor az embernek nemhogy ülőhelye nincs, de állva is csak úgy fér el, ha behúzza a hasát? Ez nem egy indiai film, ez csak egy átlagos péntek délután Békéscsabán" - számolt be élményeiről olvasónk, Horváth Kata az alábbi fotó kíséretében:

Megdöbbent olvasónk most először utazott a pénteki busszal Békéscsabáról Tótkomlósra, de mint kiderült, mindenki más számára teljesen hétköznapi volt a tömött busz. A megyeszékhely középiskoláiba járó kollégisták ugyanis péntek délután utaznak haza.

A délután egykor induló járaton nyolcvanhárom ember utazott, ebből harminchét állva. A beszámolót küldő olvasónk mellett ülő nyugdíjas elmondta, hogy minden pénteken így néz ki a járat, ha teheti, inkább nem is utazik délután. De mivel ezek a buszok csak másfél óránként járnak, nincs sok választási lehetősége.

Olvasónk a buszsofőrrel is beszélt, aki szerint iskolaidőben kivétel nélkül minden pénteken ugyanez a helyzet. Régebben voltak mentesítő járatok, de pár éve már egyet sem indítottak. A buszsofőr szerint nem kell aggódni, mert a buszt úgy tervezték, hogy akár kilencven embert is tud szállítani. 

Hogy biztonságos-e így utazni, arról olvasónk nincs meggyőződve, hiszen az utasok jobb híján egymásba kapaszkodnak, ami egy fékezésnél, kanyarnál vagy kátyúnál nem tűnik stabilnak.

Rovatok