Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták az ismerősét halálra verő férfit

2018. október 8., hétfő 12:54

A Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatta azt a 39 éves budapesti férfit, aki múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton – írja az MTI.

Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak. A gyanúsított múlt kedden meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton, aztán elmentek bulizni, és mindketten le is részegedtek, és már az utcán összevesztek, a szóváltás dulakodásig fajult.

A késő éjszakai órákban aztán elmentek a sértett házába, ahol a 39 éves férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét, amit mobiljával rögzített is, aztán elvette a magatehetetlen ismerőse nyakláncát. A férfi reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, ezért álnéven értesítette a mentőket, majd egy közeli boltban a véres ruhái és cipője helyett újat vásárolt.

A helyszínre visszatérve aztán a rendőröknek azt mondta, a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták. Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el.

A nyomozók múlt csütörtökön vették őrizetbe a férfit, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás bűntett miatt folytat nyomozást.

Rovatok