Index Vakbarát Hírportál

Részeg köpködő ütötte le a szabolcsi buszsofőrt

2018. október 12., péntek 19:41

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki részegen bántalmazott egy buszsofőrt - közölte a bíróság.

A gyanúsított, B. R. erősen ittas állapotban akart felszállni egy szabolcsi falu vasútállomásán a buszra, az alsó lépcsőn imbolygott, amikor a buszsofőr felszólította, hogy döntse el, hogy fel- vagy le akar szállni a buszról. Szidni kezdte a buszsofőrt, és leszállt a lépcsőről.

A busz vezetője bezárta az ajtót, de a gyanúsított ekkor két kézzel szétfeszítette azt, és felszállt a buszra, majd odalépett a vezetőfülkéhez. Leütötte a buszsofőr sapkáját, majd felvette a földről, beleköpött, és elhajította. Ezután ököllel állon ütötte a sofőrt, majd mellkasánál fogva ellökte. Aztán a vezetőfülkét kezdte el ütni, rugdosni. 

A gyanúsított többször volt már büntetve, legutóbb áprilisban garázdaság miatt ítélték közérdekű munkára. A bíróság szerint az előélete miatt megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Rovatok