Index Vakbarát Hírportál

Leugrott a mozgó vonatról egy férfi Debrecenben, azonnal meghalt

2018. október 13., szombat 20:08

Leugrott a mozgó vonatról, aláesett, majd meghalt egy férfi Debrecenben pénteken, számolt be róla az RTL Klub Híradója. A csatorna úgy tudja, az 55 éves férfi rossz vonatra száll fel, a Budapest felé tartó szerelvény már elindult az állomásról, amikor rájött, hogy rossz vonaton van. 

Miután kinyitotta az ajtót, az egyik utas még megpróbálta visszatartani, de a férfi kiugrott a mozgó vonatból, és azonnal szörnyethalt. A férfi a vonat alá esett, és a szerelvény pár méteren át sodorta, ezt azonban a mozdonyvezető nem látta, így továbbhajtott. Azután tért vissza az állomásra, hogy szóltak neki. Az RTL anyagában látszanak a helyszíni szemle nyomai, ahogy az is, hogy mésszel öntötték le a síneket a baleset helyszínén.

Az ajtók 5 km/órás sebességnél automatikusan lezáródnak, így a férfi minden bizonnyal még azelőtt ugrott le, hogy elérte volna a vonat ezt a sebességet. Ám, mint látszik, hiába tűnhet a vonatról lassúnak a vonat sebessége, a leugrás tragikus lehet.

A MÁV azt mondta, folyamatosan felhívják az utazók figyelmét, hogy semmiképp ne szálljanak le a mozgó szerelvényről. A csatornának nyilatkozó MÁV-szóvivő azt mondta, azt kérik minden utastól, ha rossz vonatra száll fel, vagy nem sikerült időben leszállni a megállóban, inkább a jegykezelő segítségét kérje, és várja meg a következő megállót, ahol biztonságosan le tud szállni.

A csatorna úgy tudja, a férfi ittas volt, a baleset miatt közigazgatási eljárás indult.

Rovatok