Index Vakbarát Hírportál

Kövér Lászlóék 3-1-re verték a csángókat

2018. október 14., vasárnap 14:58

Október negyedikén láthattuk hosszú idő után újra boldognak Kövér Lászlót, amikor is az Országgyűlés labdarúgó-válogatottja és Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottja csapott össze Törökszentmiklóson. 

Kövérék csapatának akkor Bácskai János ferencvárosi fideszes polgármester és Varga József volt fideszes parlamenti képviselő is tagja volt, és természetesen nem maradhatott ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselő sem. Az örömnek azonban nem volt vége: Boldog István néhány órája posztolt képeket egy újabb meccsről.

A Parlament válogatottja Erdélybe utazott, hogy megmérkőzzenek a Székely Közjogi Méltóságok, illetve a Csángó Válogatott csapataival. A parlamenti csapatban feltűnt Budai Gyula is.

A csíkszentdomokosi jótékonysági focitornán a Csángó Válogatott ellen 3-1-es győzelmet arattunk, a Székely Közjogi Méltóságok csapatával pedig igazságos döntetlent játszottunk, írta Boldog.

Mivel a csángók és a székelyek összecsapásán a csángó csapat diadalmaskodott 3-2-re, a tornát a Parlament Válogatottja nyerte.

Az esemény egyébként a segítésről szólt, az esemény oldalán azt írták: "a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai évente kétszer Székelyföldre látogatnak, ahol ingyenes szűrővizsgálatot végeznek. Hagyomány, hogy a látogatáshoz kapcsolódóan minden év októberében a Magyar Országgyűlés válogatottja Csíkszentdomokoson megmérkőzik a Székely Közméltóságok csapatával. A barátságos focitornán, az utóbbi években, bekapcsolódott a Csángómagyarok csapata is."

Rovatok