Index Vakbarát Hírportál

Blöffös oktatóvideó készült a közszolgálati egyetemen

2018. október 15., hétfő 09:47

Indulatokat keltett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán egy a tavaszi szemeszterben készült „oktatóvideó”, amelyben diáklányok, leendő rendőrtisztek „vulgáris szavakkal dobálózva adnak elő egy jelenetet” – írja az Átlátszó.

A filmben a Guy Ritchie Blöff című filmjéből "magyarítottak" egy jelenetet.   

A kisfilmet Angyal Miklós rendőr orvos-ezredes, az NKE tanszékvezető egyetemi docense rendezte. Az oktatóvideó elkészítésében a hallgatónők és Angyal Miklós mellett részt vevő rendőr őrnagy az Átlátszó értesülése szerint már nem dolgozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Ennek oka az, hogy néhány hónapja tudatmódosító szerek hatása alatt, meztelenül sétált a Kopaszi-gáton, ami miatt eljárás alá vonták.

Angyalnak nem ez az első ilyen jellegű ügye, 2011-ben Pécsen visszavonták rendőri vezetői megbízását, miután egy mélygarázsban meztelenül, hölgytársaságban találtak rá egy autó motorháztetején. Az NKE  vezetősége a nyáron már kivizsgálta az erotikus hangulatú videó ügyét, és a kifogásolható témaválasztás és nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az elkészítésében érintett oktatókat.

Ugyanakkor a lappal az NKE közölte: Angyal nemzetközileg is elismert szakember, és a hallgatóknak a hasznukra válik, ha tőle tanulhatnak.

Rovatok