Index Vakbarát Hírportál

Orbán az új pesti srác

2018. október 23., kedd 17:30

Nem volt nehéz kitalálni, hogy az állami ünnepség főszónokaként Orbán Viktor miként fog párhuzamot vonni az 1956-os forradalom és saját 2018-as, Brüsszel-ellenes szabadságharca között. A Terror Házánál, fél évvel a májusi EP-választás előtt a miniszterelnök pontosan hozta a nagyívű történelmi párhuzam összes megjósolható szövegpanelét és fordulatát.

Orbán először kijelölte 56 helyét a magyar történelemben. A dakota közmondásokat felváltó tudományos bölcsességek sorában most egy (szerinte nehezen érhető) matematikai "érdekességet" használt: hogy két negatív szám szorzata mindig pozitív. Mint mondta, ugyanígy a magyar történelem is tele van elbukott forradalmakkal és szabadságharcokkal, a magyarság mégis megmaradt és szabad. Orbán ezt igazi misztériumnak nevezte.

Ezután '56-ot példaképnek állította: azt emelte ki, hogy szabadságuk kivívása érdekében a magyarok képesek voltak a vitáikat félretéve összefogni. A kádárizmus évtizedei alatt a hősiesség és a bátorság 56-os példamutatása miatt tudtak a magyarok büszkék maradni a hazájukra.

Majd következett a beszéd hosszabb, érdemi része: hogy miként felel meg az 56-os forradalomnak és szabadságharcnak Orbán saját, Brüsszel elleni háborúja.

Felidézte, hogy a rendszerváltáskor úgy érezhettük, elfoglalhatjuk méltó a helyünket Európában, és 2004-ben Magyarország a szabadság és a nemzeti önrendelkezés kiteljesedésében bízva lépett be az Európai Unióba.

Itt visszanézheti Orbán Viktor vágatlan ünnepi beszédét

Csakhogy az Unió a bukás felé sodródik, mert bürokrata brüsszeli vezetői a tagállamok nemzeti érdekei helyett a globális kormányzás és a profitéhes spekulánsok szempontjait képviselik. Ehhez pedig a migránsok beengedését, valamint a politikai korrektség nyelvezetét használják fegyverként.

A jogállamra, az emberi jogokra a bürokraták csak addig hivatkoznak, amíg az érdekükben áll. Mert már sokasodnak a katonakorú, idegen férfiak, akik uralmuk alá hajtják a kontinenst, belőlünk pedig alattvalót faragnak, kisebbségbe szorítva az őslakosokat. Így valósul meg "Soros György paradicsoma", a szabad nemzetek szövetsége helyébe lépő európai birodalom.

Röviden összefoglalva tehát Orbán szerint nagyjából arról van szó, hogy miként a kommunisták a szovjet hadsereg fegyvereivel a magyarokra kényszerítették az uralmukat, most Soros György helytartóiként a brüsszeli bürokraták kényszerítenék Magyarországra uruk globalista, profitorientált uralmát.

E törekvés katonái a migránsok milliói, akik fellazítanák és lerombolnák Európa keresztény alapjait.  Brüsszel feltartóztathatta volna őket, ahogy Magyarország is megtette, de nem tette, mert nem is akarta. Az inváziónak pedig a jogállamra és az emberi jogokra való manipulatív hivatkozással, és a politikailag korrektség álságosságával ágyaznak meg.

Velük szemben áll a pesti srácok örököseként Orbán Viktor, és bizony a májusi választás tétje sem kisebb, mint az európai nemzetek, köztük a magyarság megmaradása.

Rovatok