Index Vakbarát Hírportál

15 millióra bővítik a csok-kölcsönt, a 10 milliót kétgyerekesek is kérhetik

2018. október 25., csütörtök 10:21 | aznap frissítve

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy a kormány az alábbi döntéseket hozta:

A miniszter azt is mondta, hogy a kormány egyelőre nem döntött arról, hogy év végén kapnak-e megint 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. A közszférában ha nem számítjuk a betöltetlen státuszokat, akkor valójában 10 százalékosnál kisebb leépítés lesz. A maradók béremelésre számíthatnak.

Gulyástól megkérdezték azt is, hogy mit szólnak Lázár János javaslatához, hogy tiltsák meg a dohányzást a 2020 után születetteknek. Azt mondta: nem támogatják, attól még, hogy egészségtelen valami, nem jelenti azt, hogy teljesen be kellene tiltani, ráadásul csak 2038-ban lenne ez gyakorlati tiltás, „ami az egésznek a komolyságát megkérdőjelezi".

Arról is beszélt, hogy titkosszolgálati jelentések szerint mintegy 70 ezer migráns van a balkáni útvonalon, ők a bosnyák határnál vannak, és Magyarország felé mozognak. 70 kilométerre vannak a magyar határtól, így a magyar–horvát határszakaszt megerősítették. Szerinte a tél közeledtével a nyomás erősödni fog.

(Borítókép:  Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. október 25-én. Fotó:  MTI/Máthé Zoltán )

Rovatok