Index Vakbarát Hírportál

Angyalszektás rituáléval készítették fel a gyerekeket a polgárőrök

2018. október 26., péntek 09:29

A Keresztény Esszénus Egyház nevű egyesület istentisztelet tartott gyerekeknek, akik a Belügyminisztérium támogatásával az Országos Polgárőr Szövetség Zala megyei ifjúsági táborában nyaraltak még augusztusban. A Magyar Idők szerint emiatt több szülő is panasszal élt, mert előzőleg senki nem szólt nekik arról, hogy az angyalok és az emberek békés együttélését hirdető szekta fogja a gyerekek fejét tágítani.

A szekta vezetője, Horváth Róbert, aki a polgárőrök egyik alelnöke tavaly az Atlantiszi gyógyító nagy angyalrituálé elnevezésű ezoterikus rendezvényen is részt vett, ahol kézrátételt is alkalmaztak, írja a Magyar Idők. Ezek után vitte el az istentiszteletet a gyerekek közé. 

Horváth Róbert a 24.hu-nak elismerte, hogy megtartották az istentiszteletet, de azt állította, hogy a szülők tudtával és beleegyezésével zajlott a szertartás.

Túrós András, a polgárőrök elnöke azt mondta, nem volt szerencsés az eset, és a jövőben nem történhet majd ilyen. A szervezet pénteki elnökségi ülésén napirendi téma lesz a nyári eset.

Rovatok