Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsányék kivonultak, amikor Budai Gyula újra képviselő lett

2018. október 29., hétfő 15:23

Letette képviselői esküjét hétfőn a parlamentben Budai Gyula, aki a parlamentből lelkészi szolgálatához visszatérő Balog Zoltán, volt Emmi-miniszter képviselői helyét foglalhatja el.

Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke az ülésen ismertette, hogy Balog Zoltán október 17-én mondott le a mandátumáról, a Nemzeti Választási Bizottság - a Fidesz kérésének megfelelően - Budai Gyula részére adta ki a mandátumot, október 28-án vált ez jogerőssé.

Budai Gyula így letehette az esküt a parlament előtt. Az eskütételt annyi közjáték zavarta meg, hogy a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői kivonultak az eseményről. Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője ezt azzal indokolta, hogy

Budai számos alkalommal rágalmazta meg a DK-t és annak elnökét, ezeket a pereket el is veszítette.

Budai munkásságát gyanús lakásvásárlás és hazudozások kísérik. Most is azért adta neki Orbán Viktor Balog Zoltán megüresedő mandátumát, hogy ezeket a hazugságokat immár a mentelmi jog sáncai mögül folytathassa."

Mindez persze nem befolyásolja, hogy Budai – aki 2010 és 18 között volt képviselő, közben elszámoltatási biztos és vidékfejlesztési államtitkár – máris elfoglalhatta a helyét a Fidesz-frakcióban.

Rovatok