Index Vakbarát Hírportál

Az államtitkár megtalálta a szeméthelyzet felelősét

2018. október 29., hétfő 13:52

A hulladékszállítás egyre látványosabb problémája miatt támadta az MSZP a kormányt napirend előtt a parlamentben. Ezzel a témával tért vissza a közéletbe a választások óta nem nagyon szereplő Molnár Gyula volt MSZP-elnök.

Az MSZP már a hétvégén nyilvánvalóvá tette, hogy komoly problémának tartja, ami a hulladékszállítás körül kialakult. És azt ígérte a párt, hogy engedetlenségi mozgalmat szervez, amelynek keretében a Parlament elé viszik az el nem hordott szemetet.

Nincs jobb- vagy baloldali szemét

Molnár most azt mondta, hogy szemétszállítás ügyben

ezen a lovon nemhogy lovagolni nem lehet, hanem megdöglött.

Szerinte ha a közszolgáltatások nem működnek, azt jelenti, hogy "háborús helyzet van". Molnár azt mondta, "nincs jobb- vagy baloldali szemét", "ahol szemét van, ott nem lehet élni".

Az MSZP-s politikus szerint ez egy "igazi NER-sikersztori", ugyanis 20 milliárd veszteséget sikerült felhalmozni. Eddig ilyesmit, hogy az utcán marad a szemét, szerinte csak filmekben láttunk:

Nápolyban a maffia miatt van, itt a kormány miatt, talán nincs is nagy különbség.

Molnár azt mondta, nem a katasztrófavédelemre vagy bizottságokra van szükség. "Szüntessék meg a nemzeti szemét Zrt-t, térítsék meg a károkat, adják vissza a feladatot az önkormányzatoknak!", javasolta Molnár, aki azt ígérte, hogy addig fognak tiltakozni, amíg midnez nem történik meg.

Nem kérhet semmit számon az ellenzék

A kormány nevében Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkár azt válaszolta:

Hulladék, szemét nem marad elszállítatlanul.

Cseresnyés szerint az ellenzéki kévpiselőknek olvasniuk kellene a híreket, hogy a hétvégén a kormány abban a pillanatban intézkedett, amint komolyabb probléma merült fel. (A jelenlegi hírek szerint 30 településen áll a szemét.)

Cseresnyés szerint ráadásul az ellenzék ebben az ügyben nem kérhet számon semmit, főleg a szocialisták, mert

önök idején csökkent a hulladékszállítás színvonala.

Az államtitkár, aki korábban Nagykanizsa polgármestere volt, arra emlékeztetett, hogy a városában a szocialisták kormányzása alatt a duplájára emelkedett a szemétdíj.

(Borítókép:  Cseresnyés Péter és Molnár Gyula az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 29-én. - fotó: Máthé Zoltán / MTI) 

Rovatok