Index Vakbarát Hírportál

19 és 18 évet kapott az ismerősét meggyilkoló páros

2018. október 31., szerda 08:28

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt 19 és 18 évi fegyházbüntetésre ítélték megismételt eljárásban azt a két férfit, akik nőismerősüket ölték meg kártyázás közben - közölte a Kaposvári Törvényszék.

A vádlottak 2015 márciusában azért kerestek fel egy egyedül élő, italozó életmódot folytató nőt, hogy ellopják a mobilját. Kártyázás és italozás közben az elsőrendű vádlott ellopta a telefont a sértett figyelmét elterelve, de a nő ivása és kártyajátéka miatt ideges lett, és ütni kezdte a nőt. A bántalmazásba másodrendű vádlott is bekapcsolódott, közösen többször fejen ütötték, majd a földre eső nő mellkasát, vállát taposták, majd a másodrendű vádlott egy késsel vállon szúrta. A sorsára hagyott nő számos sérülést szenvedett, két nap múlva találták meg holtan a rendőrök.

A törvényszék a korábban már közösen elkövetett élet elleni bűncselekményért elítélt vádlottakat a megalapozatlanság miatt megismételt eljárásban újra elmarasztalta, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, valamint lopásban mondta ki bűnösnek, ezért halmazati büntetésül az elsőrendű vádlottat 19 év, a másodrendű vádlottat 18 év fegyházra, valamint 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert a Somogy Megyei Főügyészség súlyosítás, életfogytiglan kiszabása miatt jelentett be fellebbezést, az emberölést tagadó vádlottak pedig felmentésüket kérték.

Rovatok