Index Vakbarát Hírportál

Tető nélküli iskolában tanítanak Ostoroson

2018. november 6., kedd 09:12 | aznap frissítve

Érthetetlen módon a nyári szünet végén kezdték el felújítani az egri tankerülethez tartozó Ostoros általános iskolájának tetőszerkezetét, a munka azonban még nem készült el, így a gyerekeknek Egerben kell tanulniuk, egy másik épületben, írja a Népszava.

Az Egertől pár kilométerre lévő Ostoroson a lap szerint évek óta tudják, hogy a tető javításra szorul, mégis az utolsó utáni pillanatban láttak neki az átépítésnek.

Augusztusban leszedték a tetőt, de október végéig semmi nem történt. Azaz történt, mert beázott az iskola, tönkrementek az informatikai oktatás eszközei és a könyvtár, ezek mind a padlástérben voltak. Itt a november. Minden szétázott, az iskola szétverve. Így nem lehet tanítani. Ki fogják a gyerekeket telepíteni, különböző helyekre, önkormányzati kisbuszokkal és a tankerületi központ 20 fős buszával akarnak 150 diákot ide-oda szállítani. Miközben jól látható, hogy nemhogy hetekre, de a bekövetkezett károk miatt hónapokra nem lesz használható az iskola

- nyilatkozta a lapnak egy érintett gyerek apja.

A Népszava megkereste az egri tankerületet és a Klebelsberg Központot is, előbbi nem reagált, utóbbi azt válaszolta, hogy az Egri Tankerületi Központ 2018. júliusában kötött szerződést a kivitelezési munkálatokat végző céggel: 4 hónapos teljesítési határidőt határozva meg. Ez 2018. november 10-én jár le. A vállalkozó saját ütemezése szerint végzi a munkálatokat, tájékoztatása szerint azonban az alapanyagok beszerzési ideje jelentősen megnőtt, ezért csúsznak a fedési munkálatok, de ígérete szerint határidőre elkészülnek a feladattal.

A Klebelsberg Központ szerint csak egy osztályt kell három napra ideiglenesen másik, az önkormányzat által biztosított épületben elhelyezni, mivel az érintett tanteremben festés és padlófelújítás is történik. A szülők viszont úgy nyilatkoztak a lapnak, hogy ez nem igaz, mivel a fenntartótól levelet kaptak arról, hogy november 5-9. között az ostorosi tagiskola tanulói és pedagógusai Egerben, az Agria TISZK épületébe fognak költözni. Ráadásul attól félnek, hogy a felújítás nem fog elkészülni a jövő hétre, így tovább fognak ott maradni.

Rovatok