Index Vakbarát Hírportál

Csak jövőre lehet ítélet a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

2018. november 22., csütörtök 06:14

Várhatóan csak jövőre hirdethet elsőfokú ítéletet a Szombathelyi Törvényszék a rendőrgyilkossággal vádolt id. Győrkös István perében, értesült a Magyar Idők. 

Ennek az oka, hogy bírói tanács a szokásosnál is részletesebb bizonyítást folytat le, ami időigényes, és az eljárás elhúzódásához az is hozzájárul, hogy a védelem számos felvetéssel, indítvánnyal élt a per során.

Varga Roland bíró december 12-13-ra tűzte ki a bizonyítási eljárás lefolytatását, amikor várhatóan ismét szakértőket hallgatnak meg. Az év végéig hátralévő idő viszont már nem elég arra, hogy legyen idő a perbeszédekre, illetve a vádlottnak az utolsó szó jogán tett nyilatkozatára. 

A legutóbbi tárgyalási napon az igazságügyi, orvos, illetve fegyverszakértő ismertette szakvéleményét. Álláspontjuk szerint a tárgyi bizonyítékok alapján kimondható, hogy id. Győrkös István illegálisan tartott Kalasnyikov gépkarabélyából kilőtt lövedék ölte meg a 46 éves Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot 2016. október 26-án.

A  védelem és a vádlott már az eljárás kezdete óta azt a taktikát követi, hogy vitatják a lövedék eredetét. Szerintük a főtisztet a kollégái maroklőfegyvereinek egyikéből származó lövedék ölte meg, azaz úgynevezett baráti tűz okozta a halálát. 

A férfi korábban ártatlannak vallotta magát.

(MTI)

Rovatok