Index Vakbarát Hírportál

Már kép és videó is van a kettes metróban gázspray-t használó férfiról

2018. november 24., szombat 22:39

A Police.hu egy videót és több képet is közzétett arról a férfiról, aki szombat koradélután paprikaspray-t fújt az egyik utastársa felé az M2-es metró Keleti Pályaudvar megállójában. A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen, fekete ruhás férfi azonosításához, illetve szemtanúk jelentkezését is várják.

A  jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettes 13 óra körül keveredett szóváltásba egy másik (szintén férfi) utastársával, aki a vita után a megállóhelyre érkező metrószerelvényre felszállt, mire a felvételeken látható férfi feltehetően gázspray-vel a vitapartnere után fújt, ezután pedig ismeretlen helyre távozott.

A szerelvény elindulását követően az utasok a metrókocsiban gázszagot éreztek, többen rosszullétre panaszkodtak, ezért meghúzták a szerelvény vészjelzőjét. A helyszínre négy mentőkocsi érkezett. A mentők a Puskás Ferenc Stadion állomásnál felállított ideiglenes mentősátorban látták el azokat az utasokat, akiknek erre szükségük volt.

Húsz embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálni, kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet átmenetinek bizonyult, közölte az MTI-vel Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetője. A katasztrófavédelem is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A rendőrség információ szerint a 25 év körüli, körülbelül 160 centiméter magas, átlagos testalkatú, sötét hajú férfi a bűncselekmény elkövetésekor fekete, szürke kapucnis kabátot, fekete nadrágot, fekete cipőt viselt, valamint egy fekete hegedűtokot cipelt, ahogy az a lenti videón is látszik:

Az incidens miatt a kettes metró pár óráig nem közlekedett a Deák tér és az Örs vezér tere között, délután fél négytől járt újra a teljes vonalán a metró, addig az érintett szakaszon pótlóbusszal szállították az utasokat. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz.

Rovatok