Index Vakbarát Hírportál

Megsérült, majd kórházba vitték a tüntetésről az MSZP alelnökét

2018. december 8., szombat 17:10 | aznap frissítve

Konfliktusba került a Kossuth teret lezáró rendőrökkel Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke. A politikust a párt közleménye szerint a rendőrök leteperték, majd a dulakodás közben szerzett térdsérülése miatt kórházba kellett szállítani. A BRFK azt közölte: Komjáthi Imrét nem rendőrök teperték földre, vele szemben rendőri intézkedés nem történt.

Az MSZP közleményt adott ki, amely szerint: 

Az MSZP tiltakozik az ellen az eljárás ellen, ahogyan a párt alelnökét Komjáthi Imrét a földre teperték a karhatalom emberei a Kossuth téri szakszervezeti tüntetésen. Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy Komjáthi Imre csupán a szakszervezetek felhívásának tett eleget, amikor megkísérelte a rendőri blokád alatt lévő Kossuth tér visszafoglalását.

Komjáthi Imrét a rendőrattak után térdsérüléssel kórházba szállították, jelenleg a Fiumei úti sebészeti ügyeleten vizsgálják. Az MSZP továbbra is kiáll a munkavállalók jogaiért, valamint minden politikusáért, aki síkra száll a munkavállalói jogok mellett.

Büszkék vagyunk Komjáthi Imrére!

Az esetről videó is készült, amit az MSZP osztott meg a Facebook oldalán. 

Szombaton a szakszervezetek szerveztek tüntetést a Kossuth térre a túlóratörvény elutasítása miatt. Két nappal a tüntetés bejelentése után viszont a rendőrség elrendelte a teljes Kossuth tér, valamint a tértől északra található Balassi utca részleges lezárását reggel 6 és délután fél 3 között. A tüntetésről részletes beszámolónkat itt olvashatja

frissítés: A rendőrség kiadott egy közleményt, amiben cáfolják az MSZP állításait.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi: 2018. december 8-án a Budapest V., Kossuth térre demonstráció nem volt bejelentve, így senkinek nem volt mit visszafoglalnia. Komjáthi Imre a Budapest V., Alkotmány utcában azt követően sérült meg, miután a rendezvény szervezője befejezettnek nyilvánította a megmozdulást. Komjáthi Imrét nem rendőrök teperték földre, vele szemben rendőri intézkedés nem történt.

Rovatok