Index Vakbarát Hírportál

Keresi a rendőrség a békéscsabai kacsaszobor-rongáló rémet

2018. december 14., péntek 22:18 | aznap frissítve

Csütörtök éjszaka előbb megrongálták, aztán ellopták Békéscsabán az Élővíz-csatorna partján lévő, kacsákból álló szoborcsoport egyik kacsáját – írja a police.hu.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gaztettre csütörtökön 0 óra 56 perckor került sor, amikor egy nő és egy férfi odament a szoborcsoporthoz. A mellékelt videó alapján innentől aztán egészen szürreális fordulatot vett a történet, ugyanis

némi puhatolózás után a férfi az első kacsát nemes egyszerűséggel lerúgta a helyéről.

Ennél is furcsább volt, hogy ezt követően anélkül, hogy bármi mást csináltak volna, elégedetten elsétáltak onnan, de végül nem volt hiábavaló a dolog, mert alig két óra múlva valaki szépen el is lopta a szoborcsoport letört részét.

A rendőrség  kéri, hogy aki a felvétel alapján felismeri a bűncselekmény elkövetőjét, tegyen bejelentést a Békéscsabai Rendőrkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700). A 112-es segélyhívón és a „Telefontanú” 06/80 555-111-es számán a nap 24 órájában fogadják a hívásokat. Mindkét telefonszám díjmentesen hívható, a „Telefontanún” akár név nélkül is lehet bejelentést tenni.

A rendőrség várja azok jelentkezését is, akik a képen látható gépkocsit felismerik, vagy a tulajdonosáról, használójáról információval rendelkeznek.

Rovatok