Index Vakbarát Hírportál

Két nő vezeti a Momentum EP-listáját

2018. december 22., szombat 16:30

A Momentum Küldöttgyűlése elfogadta a párt EP-listáját, amelyet két női jelölt vezet - közölte a párt szombaton.

A listát Cseh Katalin, a Momentum korábbi elnökségi tagja vezeti, a második helyen pedig Donáth Anna Júlia alelnök. A harmadik helyen Nemes Balázs, a párt új szóvivője szerepel.

Válaszút előtt állunk: a jövő évi EP-választások tétje az, hogy Európa összetart vagy darabjaira hullik. A Momentum egy nagy, erős, és összetartó Európa mellett teszi le a voksát

- mondta Fekete-Győr András elnök, aki a lista utolsó helyére kérte magát. Hajnal Miklós elnökség tag az utolsó előtti, ez a lépés szintén szimbolikus.

A Momentum teljes EP-listája a következő:

„Nem csak Magyarországon, hanem Európában is szükség van a politikai generációváltásra. Nem ötéves száműzetésre vagy vakációra készülünk, hanem arra, hogy Magyarország hangja legyünk Európában, és Európa hangja Magyarországon.” - mondta Cseh Katalin, a Momentum listavezetője.

„Nekünk nem kérdés, hogy egyszerre vagyunk magyarok és európaiak - a kettő nem kizárja, hanem megerősíti egymást. Ennek szellemiségében listánkon négy külföldön élő magyar, a londoni Csillag Tamás, a párizsi Kimmer Diána, a bécsi Menyhárt Tamás, valamint a brüsszeli Molnár Álmos is szerepet kap.” - mondta Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke.

A Momentumnak, amely a parlamenti választáson 3 százalékot ért el, nagy sikert jelentene, ha egy képviselőt tudnának küldeni az Európai Parlamentbe. Két képviselői helyhez pedig 8 százalék körüli eredményre lenne szüksége.

Rovatok