Index Vakbarát Hírportál

Döntöttek a Fidesz-KDNP 106 egyéni képviselőjelöltjéről

2018. január 16., kedd 13:23 | aznap frissítve

A Fidesz országos választmánya keddi ülésén döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a testület tanácskozása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

Higvéghi szerint készen állnak arra, hogy minden választókerületben a választópolgárok elé lépjenek, a kampányban pedig arra fognak törekedni, hogy azt a politikát folytassák, amellyel közösen sikeressé tették Magyarországot.

Szeretnénk megvédeni az eredményeinket, (...) Magyarországot

- mondta a kommunikációs igazgató, aki közölte azt is, reményei szerint mindenütt a legjobb jelöltek nevezték meg. Mint mondta, az országos listájuk később készül.

A 106 egyéni képivselőjelölt listája itt nézhető meg. Budapesten az V. kerületben például Rogán utódjának például Hollik Istvánt jelölték, de indul a XI. kerületben Simicskó István honvédelmi miniszter, a II. kerületben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a VIII. kerületben pedig Kocsis Máté jelenlegi polgármester is. Hódmezővásárhelyen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is indul, aki nemrégiben azt mondta, hogy kiszállna a kormányzásból.

A Fidesz országos választmánya ezen kívül politikai határozatot fogadott el a Soros-terv elutasításáról. A határozatban a választmány elutasítja azt a törekvést, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. Egyúttal felhívták a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen, szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok