Index Vakbarát Hírportál

Szél Bernadett: Márciusig vissza lehet még lépni

2018. február 1., csütörtök 05:19

Némi elmozdulás érzékelhető az LMP együttműködési politikájában. A párt évek óta mindenféle együttműködést elutasít más pártokkal – erről szól az érvényben lévő kongresszusi határozatuk is, ehhez képest Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt ezúttal nem mindenkit elutasító nyilatkozatot tett a Heti Válasznak adott interjújában.

Szél elmondta a kötelezőt: a testületek dolga meghozni a döntést a szövetségi politikáról, továbbá hogy egy pártnál az önazonosság és az elvek a legfontosabbak, és hogy az aláírásgyűjtésre koncentrálnak. Ám úgy folytatta:

Márciusig vissza lehet még lépni,

ugyanakkor „nem fogunk a zavarosban halászó emberekkel kétséges kimenetelű tárgyalásokat folytatni". Szél szerint nincs kitűzve semmilyen időpont egy kongresszusi ülésre, de bármikor össze tudnak hívni egyet.  A kampány dinamikus időszak, húzhatnak meglepőt a többiek is, mi is, de erős LMP nélkül nincs kormányváltás."

Szél az interjúban beszélt az ellenzéki társakról is, és Gyurcsány Ferenc lehazugozása után ezúttal Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje került célkeresztbe.

Szerinte ha Karácsony az LMP-ben marad annak idején, és nem szakítja szét az LMP-t a társaival, másképp nézne ki az ellenzéki térfél". Ám most, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje, végképp más térfélen focizunk".

Nem tudom, milyen manőverekre készül még, ám azt látom, hogy velünk ellentétben nem a magyar politika megújításában érdekelt.

Néhány érdekesebb kijelentés még Széltől:

Rovatok