Index Vakbarát Hírportál

Bajnai megmondja, kire kell szerinte szavazni

2018. március 4., vasárnap 23:08 | aznap frissítve

Bajnai Gordont mostanában sokan megállították és megkérdezték, hogyan szavazzanak áprilisban, ezért írt inkább erről egy posztot a Facebookra, amit a 24.hu szúrt ki. 

Szerinte egyéniben mindenki hallgasson az eszére, pártoknál pedig a szívére. Azt írja, semmiképp nem szabad a Jobbikra vagy a Fideszre szavazni, kilenc mondatban fejtette ki a posztban, hogy miért. 

"Akik kormányváltást akarnak, azoknak a mindent eldöntő egyéni képviselőválasztásnál egy, a Fideszénél nagyobb tömbbe kell tömörülniük a szavazatukkal" - írja a pontok közt. "Ezért az egyéni képviselőjelöltek közül a legesélyesebb ellenzéki jelöltre kell szavaznunk, arra, akinek várhatóan a legnagyobb esélye van ismertsége, munkája, személyisége és pártháttere alapján, hogy megelőzze a Fidesz jelöltjét".

Úgy gondolja, a legszimpatikusabb, vagy legkevésbé ellenszenves demokratikus ellenzéki pártot kell választani, ebben nem érdemes taktikázni és nem kell kompromisszumot kötni.

A Jobbikot azért nem javasolja, mert "ha az ő politikájuk lenne később meghatározó, az végképp eltávolíthatná Magyarországot az európai fejlődési iránytól" - írja.

Rovatok