Index Vakbarát Hírportál

Elmarad a márciusi migránsapokalipszis

2018. március 8., csütörtök 05:45

Februárban bevándorlásszervező irodákat nyitnának az országban Soros Györgyhöz köthető szervezetek, és márciusban már el is kezdenék az akciókat, amelyekre egyébként több százezer dollárt költene az üzletember

Ezt december közepén mondta Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MVJSZ) elnöke a köztévében.

Lassan március közepe van, és a Szita által jövendölt akciók sehol, Soros György nem telepített illegális bevándorlókat magyar falvakba, és ilyesmihez akárcsak távolról közelítő kísérletről sem érkezett hír az elmúlt hetekben, hónapokban. Mivel februárban bevándorlásszervező irodák sem nyíltak az országban, kis kockázattal kijelenthető, hogy Szita Károly jövendölése nem jött be. Igaz, nem okoz túl nagy meglepetést, hogy nem lett semmi abból, ami Szita szerint fenyegette Magyarországot, az Indexen már december végén arról írtunk, hogy nagyjából egy szó sem igaz az egészből.

Szó sem volt arról, hogy Soros György bevándorlásszervező irodákat akar nyitni vidéken, a Nyílt Társadalom Debrecenben és Pécsen nyíló központjai nem bevándorlás, hanem például tüzifaosztás szervezését támogatják.

Az utóbbi időben nem a márciusi migránsbetelepítás az egyetlen országot fenyegető veszély, amit lebegtetett a Fidesz, aztán az egészből nem lett semmi. Tavaly nyáron sokat emlegették vezető fideszesek, hogy forró ősz vár az országra, polgárháborús helyzeteket vízionáltak, aztán semmi sem történt.

Csak ismeretlenekből álló, megoldás nélküli egyenlet

A márciusi migránsbetelepítés közvetlen előzménye, hogy november végén véget ért a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció. Néhány napig úgy tűnt, hogy Soros György ezzel kiesik a kormányzati kommunikáció célkeresztjéből, azonban a Fidesz decemberben az országosról vidéki szintre helyezte a témát.

Január közepére összehívták a vidéki városok és falvak fideszes polgármestereit, hogy nyomatékosítsák bennük, Soros György veszélyes merényletre készül a településük ellen. Tanulságos volt, hogy amikor a “konferencia” után arról kérdeztük a polgármestereket, milyen konkrétum támasztja alá, hogy Soros bevándorlásszervező irodákat akar vidéken létesíteni, nem tudták megmondani.

Következő lépésben a Fidesz arra kérte a vidéki önkormányzatokat, hogy nyilvánítsák ki, nem kérnek a bevándorlásszervező irodákból. Hogy bevándorlásszervező irodák tervekben sem léteztek, nem volt akadály, Esztergom, Keszthely, Szekszárd, Ferencváros a maga módján teljesítette a kérést. (Ha tudnak olyan településről, ahol az önkormányzat elfogadott Soros-ellenes határozatot, írják meg nekem.)

Érdemes külön is megnézni a szekszárdi polgármestert, aki a konkrét fenyegetésről annyit tudott mondani, hogy “ismeretlen személyek ismeretlen teherautókkal különböző tevékenységet végeznek a városban, nem tudunk róluk semmit, semmilyen információnk nincs róluk”:

Nem volt túl átütő a vidéket veszélyeztető sorosozás, január közepén be is jelentette a kormány, hogy komplett törvénycsomaggal pörgetik ismét országos szintre a témát, amiről aztán gyorsan kiderült, hogy szintén csak kommunikációs fogás, ugyanis ebben az ülésszakban már nem fog róla szavazni a parlament.

A bevándorlásszervező irodák után a Stop Soros is kifutotta magát, a sorosozás azonban maradt, és kiegészült egy új elemmel, az ENSZ elleni árnyékháborúéval.

Borítókép: Szita Károly. Fotó: Bődey János / Index.

Rovatok