Index Vakbarát Hírportál

A Momentum nem akar már alkudozni Karácsonnyal, tetteket vár

2018. március 21., szerda 11:34

A Momentum nem fogadja el Karácsony Gergely tárgyalási meghívását, Fekete-Győr András elnök ezt jelezte az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének küldött levelében.

Mi nem alkudozni akarunk, hanem dolgozni.

Fekete-Győr kedden jelentette be, hogy három jelöltjét visszalépteti, az egyiket egy MSZP-s jelölt, Kunhalmi Ágnes javára Pestszentlőrincen. Karácsony ezután kedd délután jelezte, tárgyalásra hívja az Együttet és a Momentumot, mert "érdemi ajánlata" van számukra. Ez feltehetően visszalépéseket jelent.

Juhász Péter Együtt-elnök örömmel üdvözölte a felvetést, Fekete-Győr viszont konkrét tetteket vár - áll az Indexhez is eljuttatott levelében. "Az ellenzéki pártoknak nyolc évük volt megbeszélni a dolgokat, de három héttel a választások előtt is csak annyiban tudtak megegyezni, hogy semmire sem jutottak, és majdhogynem perben állnak egymással."

A Momentum elnöke szerint

húsz nappal a választások előtt nem járhat a szánk, lépnünk kell.

Ők ezért léptetették vissza három jelöltjüket. "Ezzel került közelebb az ellenzék a kormányváltáshoz, nem a botrányos hétvégi tárgyalással."

Szerinte tehát tettekre van szükség, "nem zárt ajtók mögötti eredménytelen tárgyalásokra." Fekete-Győr jelezte, hajlandó tenni további lépéseket (visszalépéseket), ha az MSZP-DK, az LMP és a Jobbik is megkezdik a visszalépéseket egymás javára "aszerint, hogy kik az esélyes, hiteles, a társadalom széles köre által támogatható jelöltek. "

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok