Index Vakbarát Hírportál

Halál Gina listájára hamisították a DK csongrádi vezetőjének a nevét

2018. március 24., szombat 10:40 | hat éve frissítve

Újabb ellenzéki politikus találta meg a nevét kamupártok ajánlásai között. Jancsovics Attila, a Demokratikus Koalíció mindszenti vezetője hat olyan párt listáján is megtalálta a nevét, amiket valójában nem támogatott.

Jancsovics a Magyar Nemzetnek küldte el a levelét, melyben jelzi, hogy a korábbi botrányok után ő is kikérte adatait a helyi választási bizottságtól.

Én a szentesi 3-as számú választókörzet két esélyes jelöltjét, a DK-s Eörsi Mátyást és a jobbikos Szabó Zoltán Ferencet ajánlottam, aztán szóltak nekem, hogy valami trükk lehet, mert ezek mellett még 6 másik aláírásom is van

Az MNO szerint DK mindszenti elnöke „megdöbbenve tapasztalta, hogy neve a Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt, a Magyarországon Élő, Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (Medete), a Családok Pártja, az Összefogás Párt és az Összefogás a Civilekért Párt listáján is szerepel”.

Az ügy érdekessége, hogy a Medete jelöltje, Halál Gina és az Összefogás jelöltje, Halál József „a jelek szerint családi vállalkozásként űzi a politikát, hiszen Facebook-fotóik alapján apa és lánya indult egymás ellen a 3-as körzetben”. Az NVI honlapja szerint azonban mindkét jelölt nyilvántartásba vételét elutasították. Jancsovics ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a választás rendjének megsértése miatt.

Korábban az Együtt tagja, valamint és az LMP egyik jelöltje is észrevette, hogy szerepel a neve különböző kamupártok ajánlási ívein, de még az adatvédelmi hatóság elnökének az aláírását is meghamisította egy kamupárt. A DK az EBESZ-hez fordult a rendszerszintű visszaélések miatt. különösen sok kamupárt indul azokban a körzetekben, ahol a Fidesznek van izgulnivalója. A kamupártok módszereiről itt olvashat, a jelenség hátteréről pedig itt.

Rovatok