Index Vakbarát Hírportál

Mongol és azeri gratulációk zúdulnak Orbánra

2018. április 12., csütörtök 09:46

Továbbra is folyamatosan érkeznek külföldi politikai, gazdasági, sport- és társadalmi vezetőknek a választási győzelemhez gratuláló levelei Orbán Viktor hivatalába - adta tudtul az MTI-nek Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke „a teljesség igénye nélkül” említette a jókívánságokat küldő országokat:

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratuláló levelet küldött Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve az EPP több tagpártjának vezetője. Ebben a frakcióban foglal helyet a Fidesz, bár akadnak néppártiak, akik szerint Orbánéknak távozniuk kéne a frakcióból.

Közvetlenül a választások után Angela Merkel német kancellár írásban gratulált Orbánnak.

Gratulált a Fidesznek ismét kétharmadot hozó győzelemhez az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetője, – az osztrák kancellár Sebastian Kurz ezt már korábban megtette – a szászországi parlament CDU-frakciójának vezetője és az izraeli Knesszet alelnöke, aki egyben az izraeli-magyar baráti tagozat elnöke is.

Érkezett gratuláció Orbán Viktornak a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőitől, a horvát labdarúgó szövetség elnökétől, a Suzuki Motor Corporation elnökétől, és az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkárától is.

Rovatok