Index Vakbarát Hírportál

Egy 4 éves és egy 6 éves gyerek veszítette el anyját szilveszterkor a Vörösmarty téren

2019. január 3., csütörtök 08:26 | aznap frissítve

A budapesti rendőrök két gyermeket találtak a Vörösmarty téren szilveszter estéjén, akik elkeveredtek szüleiktől, írja a Police.hu

A Készenléti Rendőrség járőrei este negyed 12-kor figyeltek fel a téren egy magányosan sétáló négyéves kisfiúra, aki nem találta az édesanyját és a nevét sem tudta pontosan megmondani.

A rendőrök bevitték a gyereket az V. kerületi Rendőrkapitányságra, ahova rövid időn belül bejelentés érkezett, hogy egy hatéves kislány is szülői felügyelet nélkül, egyedül sétál a Vörösmarty téren. A kislány a kapitányságon elmondta, hogy a négyéves fiú a testvére, és a Vörösmarty térre édesanyjukkal mentek, aki később elvesztette őket.

A nyomozók a gyerekek azonosítása után értesítették a nagymamát, és elvitték őket hozzá. A gyermekek édesanyja eközben segítséget kért az Erzsébet téren szolgálatot teljesítő járőröktől.

Mint kiderült, a 39 éves budapesti F. Bernadett gyermekeivel ment a Vörösmarty térre, majd együtt italozott ismerősével, a 66 éves, szintén budapesti K. Péterrel, akire gyermekeit rábízta. Kis idő elteltével észrevették, hogy a kislány és a kisfiú is eltűnt.

A rendőrség F. Bernadettet és K. Pétert kiskorú veszélyetetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Rovatok