Index Vakbarát Hírportál

10 centi hó is hullhat a hétvégén

2019. január 4., péntek 10:58

Az OMSZ előrejelzése szerint Pénteken késő délutántól elsősorban a Dunántúlon, majd szombattól az ország nyugati és északi területein is számottevő havazás várható. Az Időkép szerint 2-17 centi közötti hó hullhat, a legtöbb a hegyekben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelentése szerint a Salgótarjánt Péccsel összekötő vonaltól nyugatra szinte mindenütt esik a hó, de a nyugati határnál több helyen elállt a havazás.

Az Útinform jelentése szerint a gyorsforgalmi utak egy része sónedves.

Ami a hosszabb távú kilátásokat illeti:

A Magyar Közút figyelmeztetése szerint amíg a havazás el nem áll, téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell a közlekedőknek felkészülni.

Ráadásul a forgalmat nehezítheti, hogy ünnepeket követően az elmúlt évek tapasztalatai alapján várhatóan szombaton és vasárnap a főbb tranzitútvonalakon, elsősorban az M1-M0-M5-ös, és az M1-M0-M3-as szakaszon, a Nyugat-Európába visszatérő munkavállalók miatt – Németországban például január 4-ig tart az oktatási szünet - a szokásosnál is nagyobb forgalomra és így telítettebb sávokra számíthatnak az arra közlekedők.

A közlekedőktől azt kérik a szakemberek, hogy utazás előtt tájékozódjanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon, az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint forgalmi helyzetről.

Rovatok