Index Vakbarát Hírportál

4,5 milliárd forintból épül termálfürdő Lezsák Sándor népfőiskoláján

2019. január 6., vasárnap 15:39

Nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek is épülnek majd a Lezsák Lakitelki Népfőiskola területén, amit Lezsák Sándor alapított, aki 2006 óta politizál a Fideszben, jelenleg pedig az Országgyűlés alelnöke. Mindezt

nettó 4 545 794 780 forintból.

Erről a Népfőiskola Alapítvány közbeszerzési eljárásban szerződött le a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt.-vel, írja a mfor.hu. Eredetileg 4,021 milliárd forinttal kalkuláltak, de fél milliárddal feljebb kúszott az ár, de hogy miért, az nem derül ki az erről szóló tájékoztatóból.

Lesz ott nyitott termálfürdő, barlangmedence, ülőmedence, élménymedence, gyerekmedence, és egy 2952 négyzetméteres termálfürdő is gyógyászati célokra. A termálfürdők építése a lap szerint összefüggésben állhat azzal, hogy a területen sok a termálvíz.

Emiatt pedig a gázfűtést is felváltják termálvíz alapú fűtéssel. Erre az Országgyűlés másfél milliárd forintnyi kiemelt támogatást hagyott jóvá.

Borítókép: Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédet mond az izsáki új általános iskola avatóünnepségén 2017. szeptember 4-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Rovatok