Index Vakbarát Hírportál

Megfulladt egy ember Bárdudvarnok befagyott tavában

2019. január 13., vasárnap 11:56

Jég alá szorult egy ember vasárnap délelőtt a Somogy megyei Bárdudvarnok mintegy egyhektáros tavában, írja a Katasztrófavédelem. A sérült kimentésére a rendőrség, a mentők, a búvárszolgálat, a tűzoltók és egy speciális mentőszolgálat sietett, de a víz alá merült három búvár már csak a holttestét tudta a felszínre hozni.

Az MTI azt írta, hogy az egészséges, természetközeli életmódot folytató és azt népszerűsítő férfi telente is gyakran megmártózott a nyílt vízben. Vasárnap léket vágott a jégen, alámerült, de úszás közben a jég alá szorult. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a szerencsétlenül járt férfit a parttól 30 méterre, 6-8 centiméteres jég alatt találták meg.

A 24.hu azt írja, Szombathelyi Tibor, az Élet Iskola megálmodója volt az, aki életét vesztette a jég alatt. "Az 53 éves korában elhunyt Szombathelyi Tibor a permakultúra elvei szerint építette gazdaságát immáron bő két évtizede, miután párjával úgy határoztak, hogy egy természetközeli helyen akarják felnevelni gyermekeiket" - írja a lap.

Oldalát 17 ezren követték, és az országban több helyen tartott előadásokat arról, álljanak fel az emberek a gép elől, menjenek ki a világba. Természetközeliség, vidéki élet, ez az, amit népszerűsíteni próbált.

Az foglalkoztat, hogy megmutassam az embereknek: az elvárások nem működnek, ehelyett oda kell tennie magát az embernek, ha előre akar jutni. A világgazdaság nem működhet jól, mert rengeteg a potyautas. Az emberek azt érzik, nincsenek a helyükön. Alulról lehet változtatni, megmutatom, hogy én hogyan csináltam. A szükségletek minimalizálásán keresztül biztosítottam a megélhetést vidéken, mert egy dologból lehet megélni, az a föld

- nyilatkozott a Sonline.hu-nak két éve

Rovatok