Index Vakbarát Hírportál

Sokkolta a Gundel ügyvezetőjét a menzaügy

2019. január 14., hétfő 06:29

„Ha csak a menzára kerestek volna szolgáltatót, valószínűleg nem pályáztunk volna” – mondta a 24.hu-nak adott interjújában Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője. 

Az ügyvezető szerint most mindenki a menzáról beszél, de „ez a szolgáltatás számunkra csak egy nagyobb megbízás része volt", és a negatív reakciók ellenére is újra pályázna a Gundel. Nem volt kérdés, hogy versenybe szállunk ezen a területen. A konkrét tenderkiírásban a Miniszterelnökség hivatalos rendezvényeinek étel- és italszolgáltatására és a Karmelita kolostorban működő konyha üzemeltetésére kerestek szolgáltatót" – mondta.

Azt nem árulta el, mennyit keres a Gundel a menzán, csak annyit mondott: nem buknak rajta, és ha csak arra pályáztak volna, az is „enyhén nyereséges lenne". De mint mondta,  a Gundel számára a profit a rendezvénycateringen van. Ahogy fogalmazott: „Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta."

A menzán és a Gundelben lévő árkülönbséget azzal indokolta, hogy a Gundelben gyönyörű környezetben lehet étkezni, ahol felszolgálók szolgálnak ki, és Zsolnay készlettel terítenek. Az ételek tálalására nagyon sok idő és energia megy el. A Karmelita pedig egy önkiszolgáló étterem, ennek megfelelő adagokkal. Ez így mind együtt indokolja az árkülönbséget" – mondta. Beszélt arról is, hogy a menza konyháját egy sous chef vezeti majd, ami teljesen megszokott, ha egy cégnek több étterme van. A különbséget a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja. Amit a menzán felszolgálunk, az egy nagyon egyszerű somlói galuska, több helyen is látni róla képet. De ha a Gundel étteremben megnézi ugyanezt, jelentős a különbség az elkészítésben és a tálalásban" – mondta.

Az ügyvezetőt sokkolta, ahogy a gundeles sztorit fogadta a nyilvánosság. Próbálta pozitívan nézni, de amikor ez az egész kirobbant, először egyszerűen nem tudta elhinni, hogy tényleg ez történik. „Miután láttuk, hogy mekkora ügy lett ebből az egészből, először a munkatársakkal kezdtem el foglalkozni, mert ők voltak leginkább kitéve a gyűlöletnek. Nem a Gundel étterem szenvedett, hanem az emberek, akiknek fel kellett venniük a telefont, vagy szembesülni a több ezer gyűlölködő üzenettel és kommenttel. Nem tudom, el tudja-e képzelni, hogy fiatal huszonéves telefonos operátorként fogadja a hívásokat, és emberek fröcsögve szidalmazzák, személyében sértegetik" – mondta. 

Rovatok