Index Vakbarát Hírportál

Kerítésnek ütközött egy busz Szentendrén

2019. január 28., hétfő 05:28

Vegyes halmazállapotú csapadékot, főleg esőt, havas esőt, havazást és kisebb területen ónos esőt jelentettek az Időkép felhasználói hétfőn délben. A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon vannak szárazabb részek.

Északnyugat felől érkezett a csapadék, fél hét óta a főváros térségében is esik, főleg Veszprém, Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megyében kell lassabb haladásra készülni.

Havazás lassítja a közlekedést a fővárosban, több járat terelve jár vagy el sem indul – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Egyáltalán nem jár a 149-es busz, a 155-ös pedig a Zugligeti út és a Dániel út között nem közlekedik. A 91-es, a 191-es és a 291-es busz terelve jár, nem érinti a Margit körút megállót.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzése szerint „kiemelten a reggeli órákban lehet, nagyobb mennyiségű ónos eső: Komárom, Fejér, Pest megyékben (valamint Veszprém és Nógrád egyes részein). Délelőtt északnyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra vált a csapadék formája. A dunántúli hegyekben körülbelül 5 centimétert elérő friss hóréteg várható, míg a Vértes-Cserhát tengelyben 5-15 cm tapadó hó is hullhat. Néhány centiméteres olvadó hólepel szinte bárhol kialakulhat az ország területén, legkisebb eséllyel a délkeleti határvidék közelében”.

Nagyon sok baleset történt az utakon néhány óra alatt. Szentendrén a Római Sáncnál kerítésnek hajtott egy busz, közölték a helyi tévé Facebook-oldalán. Egy szemtanú azt írta, hogy a férje élete valószínűleg néhány percen múlt, mert épp a baleset előtt akarta ott eltakarítani a havat.

Az Útinform szerint:

Rovatok