Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a '17-es majálison késelő társaság ellen

2019. január 29., kedd 08:55

Vádat emeltek a 2017-es, budapesti majálison történt késelés és bántalmazás három gyanúsítottja ellen: a vádlottak, egy korábbi sérelem miatt felfegyverkezve vettek elégtételt a sértetten; a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és minősített garázdaság miatt emelt vádat, írja az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak, egy 38, egy 40 és egy 24 éves férfi, rokoni-baráti kapcsolatban állnak egymással. A sértett férfi szintén a vádlottak ismerősi körébe tartozott. A 38 éves férfi és a sértett között egy korábbi büntetőügy miatt haragos viszony alakult ki.

A sértett a családjával 2017. május 01-jén kora délután a XIV. kerület, Városligetben megrendezett Majálison tartózkodott. Ekkor megjelent a helyszínen a három vádlott, és a sértettre támadtak, a 38 éves férfi egy késsel, a 40 éves egy boxerrel, a 24 éves pedig egy viperával. A boxert és a viperát használó vádlottak többször megütötték a sértettet, miközben a kést használó vádlott egy alkalommal, a hátán megszúrta haragosát, majd a támadók elmenekültek a helyszínről.

Az egyik elkövető május 2-án, a másik kettő május 4-én jelentkezett a rendőrségen, miután elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A késszúrással a 38 éves férfi életveszélyes sérülést okozott, a sértett életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A Fővárosi Főügyészség a 38 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, a másik két férfi ellen csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét a törvény 8 évig terjedő, a minősített garázdaságot 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A vádlottak bűnügyi felügyelet alatt állnak, írják.

Rovatok