Index Vakbarát Hírportál

Lázárék kisajátították a vadászkastélyba vezető önkormányzati utat

2019. január 30., szerda 09:36 | aznap frissítve

A hódmezővásárhelyi önkormányzat szerdán lezárult vizsgálata semmilyen dokumentumot nem talált sem felújításáról, sem magánhasználatra átadásáról annak a bekötőútnak a kapcsán, mely a a sokáig letagadott, majd a választások után részben hivatalosan is Lázár János tulajdonába került batidai vadászkastélyhoz vezet.

Az önkormányzat közleménye szerint 2018 novemberében jelentkezett náluk dr. Soós Gábor, a kastélyt üzemeltető Grosswiese Zrt. és Lázár János földbirtokos gyermekének jogi képviselője, aki ugyan nem ismerte el az út önkormányzati tulajdonjogát, de felajánlotta, hogy a vállalkozás éves ellentételezést fizet, és kérte, hogy a használat kérdése kerüljön a város közgyűlése elé.

Soós Gábor kérelme nyomán a polgármesteri hivatal a helyszínen földmérővel mérette ki a területet, ahol egyértelműen megállapították, hogy a kastélytulajdonosok által körbekerített és kapuval elzárt út az önkormányzat tulajdona.

Szerdán pedig a cég képviselője és a városvezetés közötti egyeztetésen kiderült, hogy

az utat az önkormányzat írásos engedélye nélkül kerítették el és használták kizárólagosan.

A kialakult helyzet megoldására a kérdést az önkormányzat a márciusi közgyűlés elé viszi, és akkor dönt az út használatba adásáról vagy a kastély kerítésének áthelyezéséről.

Ahogy arról többször is írtunk, a Miniszterelnökséget a 2018-as választás előtt vezető politikus a választások után jelent meg hivatalos tulajdonosként a Batida közelében fekvő, 3000 négyzetméteres, kastélyszerű vadászházban, miután az azt birtokló részvénytársaság részvényeinek 8,1 százalékát áprilisban megvette. Az nem ismert, kik a további tulajdonosok. A 2017 decemberében felépült vadászbirtok azután került fókuszba, miután kiderült, olyan földek veszik körbe, amelyek kizárólag Lázár János családjának tulajdonában vannak.

Rovatok