Index Vakbarát Hírportál

Jómódú ingatlanos ugrott a fagyos Dunába az Árpád hídról

2019. január 31., csütörtök 09:29 | aznap frissítve

Jómódú ingatlanos az a 48 éves férfi, aki kedden az Árpád híd közepéről ugrott a fagyos Dunába, majd kiúszott a partra, írja a Bors

Ahogy kedden az Index megírta: a férfi autójával megállt a híd közepén, majd 8 méteres magasságból bevetette magát a vízbe. Feltehetően öngyilkos akart lenni, de az életösztön felébredhetett benne, és nagyobb gond nélkül kiúszott a Margitsziget pesti oldalára. A férfit kórházba szállították a mentők.

A történtekkel kapcsolatban jelentkezett egy olvasónk, aki szemtanúja volt a történteknek. 

Pont előttem ugrott be a vízbe, én voltam a kék Nissannal. Nekifutásból ugrott át a korláton. Nem úgy tűnt, mint aki öngyilkos akarna lenni, inkább mint aki csobbani akarna egyet vagy mintha a valakit meg akarna menteni és sürgősen utánaugrik. 10 másodperc volt az egész onnan kezdve, hogy megállt a kocsival. Aki előtte haladt, az is látta a tükörben ahogy beugrott. Kb. 3-4 percet lehetett a vízben, aztán látszott, hogy a sziklákon ácsorog. A futók adtak neki száraz kabátot, de nem tudta megmondani, hogy került a vízbe.

A Bors azt írja, hogy a férfi Budapest egyik elit negyedében él, teljesen egyedül. Egy társasház legfelső emeletének több mint száz négyzetméteres lakásában lakik már több évtizede. Nagyon zárkózott, magányos életet él, szomszédjai csak alkalmi partnereit szokták látni. A férfi ingatlanközvetítőként dolgozik, a profilján több I. kerületi, kiadó luxuslakás is szerepel.

A lap szerint minden valószínűség szerint kis testfelületet érintve, talppal vagy fejjel érkezhetett az alig 2 fokos vízbe. Szerencséje volt, hogy nem kapott szívrohamot a jéghideg folyóban. Feltehetően a sodrásiránnyal úszott, így csak néhány percet tölthetett a vízben. 

A férfit feltehetően a KRESZ szabályainak megsértéséért bírságolják meg, hídon ugyanis tilos megállni. A bírság akár 150 ezer forint is lehet. 

Rovatok