Index Vakbarát Hírportál

Az LMP szerint engedély nélkül árulja a jegyeket a nyári air race

2019. február 1., péntek 11:08 | aznap frissítve

A tavalyi kaotikus állapotokat eredményező Red Bull Air Race után Tarlós István elnézést kért a budapestiektől, és kijelentette, hogy amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny, aztán bár visszakozott, most úgy néz ki, a karaván halad: az LMP szerint a versenynek még nincs is területfoglalási engedélye, de már elkezdték a jegyek árusítását az idei rendezvényre.

Gál József, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagja azt kérdezte sajtótájékoztatóján a főpolgármestertől és a tulajdonosi bizottság elnökétől, hogy a Red Bull hogyan árulhatja minden jogalap nélkül a jegyeket a rendezvényére azt megelőzően, hogy a bizottság foglalkozott volna a kérdéssel.

Milyen egyeztetések zajlanak a háttérben, és kiket vontak be abba? – kérdezte a politikus.  

Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja azt mondta, egy multi illegális gyorsulási versenyre készül Budapest felett.  Szerinte a versenyző repülőgépek bázisát adó tököli repülőtér a környezetvédelmi szabályok betartásával nem kaphatna engedélyt a program lebonyolítására.

A saját reklámeseményére 2 milliárd forintnyi közpénzben részesült Red Bull 2017-ben 47 millió forintnyi társasági adót fizetett be a költségvetésbe, mondta.

(Borítókép: A cseh Martin Sonka a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának versenyzője repül a Duna felett a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti állomásán tartott bemutatón 2018. június 24-én. Fotó: Turbéky Eszter / MTI)

Rovatok