Index Vakbarát Hírportál

Egy kilométeren belül két irodát bérelnek közpénzen a fideszes képviselőnek

2019. február 5., kedd 12:07

Egy kilométeren belül két irodát bérelnek az adófizetők Hubay György fideszes országgyűlési képviselőnek Miskolcon. Ez derült ki legalábbis Jakab Péter jobbikos politikus Facebook-posztjából, amely felidézte: a HVG már korábban megírta, van egy fideszes országgyűlési képviselő, akinek havi mintegy félmillió forintért bérel irodát az Országgyűlés Hivatala a képviselő volt munkaadójától, a Miskolc Holdingtól. Hubay György ennyiért ráadásul nem is Budapest valamely frekventált pontján vett ki egy ingatlant, hanem Miskolcon, méghozzá annak belvárosában, a Széchenyi utca 94. szám alatt.

„Szerettem volna megtudni, miért ilyen drága, ezért közérdekű adatigényléssel fordultam a Miskolc Holdinghoz, kérve a bérleti szerződés kiadását. Erre mi történt? A Holding elismerte, valóban ezen a címen bérelnek irodát a képviselőnek, viszont véletlenül egy másik szerződést adtak ki”

– írta Jakab, aki szerint a szerződésből világos, hogy egy további irodát is bérelnek a fideszes képviselőnek: Miskolc belvárosában a Kossuth utcán, 126 ezer forintért, 12 percnyi sétára a másiktól.

„Hogy mi szüksége egy képviselőnek két irodára egy kilométeren belül, nem tudjuk. De hogy jó sokba kerül, azt igen.”

Jakab Péter a félmilliós irodabérlés eredetileg igényelt szerződését is várja ugyanakkor, hiszen az is közérdekű adat. A kérdés jogos, hiszen az eredetileg nyilvánosságra került félmilliós bérlés magyarázatra szorulna: a bérbeadó cég saját honlapján is százezer forinttal olcsóbban kínál kétszer akkora ingatlanokat Miskolcon.

Az irodabérlés ügyben írásban kerestük Hubay Györgyöt, és cikkünk megjelenése után a fideszes országgyűlési képviselő azt írta az Indexnek: „Képviselői munkám ellátásához Miskolcon két irodát bérelek hivatalos módon, az Országgyűlés Hivatala által, a törvény szabályozta képviselői keretem terhére. A Kossuth utcán lévő iroda az állandó munkatársak napi munkavégzésének helyszíne, a Széchenyi utcai irodában pedig fogadóóráimat tartom.

Úgy tűnik, az irodáim bérlése kiváltképp foglalkoztatja az ellenzéket és az általuk mozgatott sajtóorgánumokat.

Emlékezetes, hogy novemberben a HVG írt hazugságokat a témával kapcsolatban, melyeket akkor tételesen cáfoltam. Még egyszer leszögezem, hogy képviselői munkámat a hivatalos költségkeret betartásával, a jogszabályok által előírt módon látom el” – fogalmazott Hubay.

Rovatok