Index Vakbarát Hírportál

Harmincnyolc ellenzéki képviselő egyhavi bérét vonná meg Kövér László

2019. február 5., kedd 05:49

Csütörtök délelőtt tárgyalja az Országgyűlés házbizottsága, hogy milyen büntetést kapnak azok az ellenzéki képviselők, akik a december 12-i botrányos ülésnapon részvevői voltak a tiltakozásnak – írja a Hvg.hu. A bizottsági ülés meghívója, illetve napirendje egyelőre nem szerepel a parlament honlapján.

Emlékezetes, az ellenzéki képviselők a túlóratörvény elfogadását azzal akarták megakadályozni, hogy elállták a levezető elnök, a fideszes Latorcai János elől a pulpitusra vezető utat, aki Kövér László házelnök közbelépése után a fideszes padsorokban, egy mobil mikrofonnal vezényelte le az aznapi szavazásokat, így a túlóratörvénnyel és a közigazgatási bíróságok felállításával együtt a kormánypárti képviselők több mint száz indítványt fogadtak el.

A portál szerint Kövér László házelnök mostani előterjesztésében az is szerepel, hogy az Országgyűlésről szóló törvény mely passzusa szerint kapnának büntetést a képviselők. Eszerint:

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÜLÉSÉN FIZIKAI ERŐSZAKOT ALKALMAZOTT, ILLETVE KÖZVETLEN FIZIKAI ERŐSZAKKAL FENYEGETETT, ARRA HÍVOTT FEL, VAGY MÁS KIVEZETTETÉSÉT AKADÁLYOZTA;

A Hvg.hu birtokában lévő előterjesztés szerint az ellenzéki képviselőket a tiszteletdíjuk csökkentésével büntetnék, méghozzá kb. egyhavi tiszteletdíjat vonnának meg mindenkitől.

A december közepén botrányos körülmények között megszavazott túlóratörvényről, amely miatt többezres tüntetések is voltak, itt olvashatja összegyűjtött cikkeinket.

Rovatok