Index Vakbarát Hírportál

Már nem egy milliárdos Mészáros irányítja Felcsútot

2019. február 11., hétfő 10:54

Felcsút új polgármesterének, Mészáros Lászlónak a vagyonnyilatkozatába tekintett bele a hvg.hu. Kiderült, ami sejthető volt: Mészáros Lőrinc utódja nem milliárdos. 

Mészáros Lászlónak három ingatlana van. Marcalban  egy 552 nm-s erdő teljes mértékben az övé (a területet négyzetméterben adta meg), Jánosházán is van egy erdeje, ott 2,9418 hektár felerészben az övé. Felcsúton egy családi ház fele részben az övé, annak méretét nem tüntették fel, csak a hozzá tartozó udvarét, mely 1156 nm.

Két nagy értékű ingóság van a nevén. Egy Audi A3 sportback 1.6-os dízel autó, amit tavaly nyáron vett. Ezen kívül van egy motoros kishajója, MAXUM 2004 cd típusú, ezt tavaly áprilisban vette, bár ilyen típusú hajót a hvg.hu nem talált. 

Értékpapírban vagy takarékbetétben elhelyezett megtakarítása nincs, a hathavi illetményalapot meghaladó készpénze 3 millió forint, számlán 2 millió forintot tart, de ugyanennyivel tartozik is egy banknak.

Polgármesterként 242.465 forint a fizetése, a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány alkalmazásában állva havi 138 ezer forintot kap. Cégbirodalma sincs, a Puskás FC ügyvezetője csupán.

Felcsúton tavaly augusztusban választották meg az új polgármestert, Mészáros László (Fidesz) és Mészáros László független (amúgy kétfarkú kutya pártos) jelölt közül a fideszesre voksoltak a lakosok, aki korábban Felcsút alpolgármestere volt. Mészáros Lőrinc azért mondott le, mert már csak az üzletre akar koncentrálni. Így viszont már vagyonnyilatkozatot sem kell tennie Orbán Viktor barátjának. 

Rovatok