Index Vakbarát Hírportál

Elítélt a bíróság egy látássérült férfit, aki megrugdosott egy parkoló autót

2019. február 15., péntek 06:36

Bűnösnek találta a bíróság egy súlyosan látássérült férfit, aki saját állítása szerint "átesett" egy, a járdán szabálytalanul parkoló luxusautón, a bíróság szerint viszont megrugdosott egy szabályosan parkoló autót.

A mezőkövesdi tiszteletbeli polgárőrnek a bűnügyi költségeken kívül rongálás miatt 60 ezer forintot kell fizetnie. A férfi a Blikk pénteki számában nyilatkozva felháborítónak és teljesen abszurdnak tartja az ítéletet:

Nem akartam hinni a fülemnek, amikor a bíró közölte, hogy bűnös vagyok. Azt gondoltam, nincs igazság a földön, ha ez velem megtörténhet. Gondolom, az sem növelte az esélyeimet, hogy az ellenérdekelt fél egy rendőr. Ő valamiért hitelesebb a bíróság szemében, mint egy súlyosan sérült ember.

A férfi a kisfiával és vakvezető kutyájával sétált, amikor nekiment egy – véleménye szerint szabálytalanul parkoló – Audinak, melybe esés közben belegabalyodott a kutya póráza. Elképzelhetőnek tartja, hogy ekkor valamilyen sérülés keletkezett az autón, azonban a férfi szerint ő nem akart szándékosan kárt okozni. Ennek ellenére az autó tulajdonosa feljelentette őt.

A bíróság első fokon azt állapította meg, hogy az autó nem parkolt szabálytalanul, a látássérült férfi viszont szándékosan rongálta meg a járművet, amikor többször belerúgott, 60 ezer forintos kárt okozva (az elítélt állítása szerint havonta összesen 70 ezer forintos rokkantsági nyugdíjat kap).

Rovatok