Index Vakbarát Hírportál

Egymásnak passzolgatják a labdát a fideszesek arról, ki biztosítja a képviselők jogait

2019. február 19., kedd 14:07

Sajátos labdajátékot játszanak a fideszes politikusok azzal az ellenzéki kérdéssel, amely a decemberi tévészékházas események után merült fel.

Emlékezetes, hogy több ellenzéki képviselő behatolt az MTVA székházába, hogy beolvastassa az öt pontot, ám találkozni akkor senkivel nem tudtak a politikusok. Sőt, Hadházy Ákost és Szél Bernadetett kihajították a biztonságiak, a földre kerülő DK-s Varju Lászlót pedig szintén pár biztonsági vette kezelésbe.

Ezután tette fel több ellenzéki politikus a kérdést – hivatalosan is –, hogy vajon ki tud segíteni abban egy országgyűlési képviselőnek, hogy élhessen a törvény adta jogával, hogy bejusson egy közintézménybe. Kitől kérhetnek segítséget a képviselők, ha egy közintézmény megtagadja tőlük ezt a jogot?

Az Országgyűlési törvény ugyanis úgy fogalmaz: "a képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít." Ám azt nem jelöli meg az érintett szakasz, hogy ki felelős a rendelkezés érvényesüléséért.

Azt már tudjuk, kik nem felelősek. Ugyanis szédületes passzolgatás megy az ügyben:

Több mint két hónap telt el a tévészékházas események óta.

Borítókép: Kövér László házelnök az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. február 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Rovatok