Index Vakbarát Hírportál

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora: Nem a politikát szolgáljuk

2019. február 24., vasárnap 08:32

Fejlesztésekről, célokról és a politikához való viszonyról is beszélt az MTI-nek adott interjújában Koltay András, aki Patyi András távozása után tavaly szeptember óra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora.

Az azóta elvégzett munkáról szólva kiemelte: megújult a szervezeti struktúra, új vezetők is érkeztek, szakmai koncepciók formálódtak, átalakult a finanszírozás. A rektor szerint a magyar állami felsőoktatási intézmények sorában a hét éve működő egyetem pozíciója jó, mostantól azon kell dolgozniuk, hogy az NKE neve minden tekintetben "egyet jelentsen a minőséggel".

A rektor a következőket mondta:

A rektor kitért arra is: az egyetemet gyakran kormányközeli egyetemként említik. Ezzel kapcsolatban kiemelte: az NKE speciális feladatokat lát el az államszervezet kiszolgálásában, például a rendőrtisztképzéssel, a honvédtisztképzéssel vagy a közigazgatásban dolgozók képzésével, és más egyetemen nincsenek ilyen képzések. "Az állam működése szempontjából ezek kiemelkedően fontos területek, az államszervezet hatékony működése pedig minden állampolgár érdeke és a mindenkori kormány felelőssége" - mondta Koltay András.

Az államot, annak polgárait szolgáljuk, és nem a politikát.

ebben az értelemben az NKE nem is lehet más, mint megkülönböztetett fontosságú intézmény.

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok