Index Vakbarát Hírportál

Már halálos áldozata is van a kerti hulladékégetésnek idén

2019. február 24., vasárnap 16:42

Az elmúlt napok csapadékmentes és enyhe időjárása miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkáknak, emiatt az ország számos pontján gyulladt meg az aljnövényzet, sőt, egy esetben egy férfi belehalt a félresikerült avartüzelésbe – nyilatkozta az Inforádiónak Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A szóvivő azt mondta, a jó idő beköszöntével megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma, már 585 ilyen tűz miatt riasztották a tűzoltókat. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy amellett, hogy a természetben kárt okozhat egy rosszul őrzött szabadtéri tűz, személyi sérüléssel is járhat.

Idén már halálos áldozata is van a kerti zöldhulladék égetésének

– mondta. A szóban forgó  esetben Kecskemét külterületén valakinek lángra kapott a ruhája, és már nem lehetett rajta segíteni. 

Dóka Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy rendelet szabályozza a biztonságos szabadtéri tűzgyújtást. Mint közölte, a tűzgyújtási tilalom minden szabályt felülír, a külterületi zöldhulladék-égetést pedig minden esetben a katasztrófavédelemmel kell egyeztetni.

(Nyitókép: Lombégetés. Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

Rovatok