Index Vakbarát Hírportál

Annyira éhesek voltak a marhái, hogy áttörték a villanypásztort

2019. február 26., kedd 09:15

Állatkínzás miatt vádat emelt az ügyészség egy, a Heves megyei Boconádon élő gazdával szemben, aki olyan borzalmas körülmények között tartotta az állatait, hogy abba azok közül több is belepusztult.

Az 51 éves férfi két lovat, szarvasmarhákat, valamint nagyobb számban juhokat és kecskéket tartott bekerített telephelyén. 2018 tavaszán egy lakossági bejelentésre indult hatósági ellenőrzés feltárta, hogy a vádlott durván és sorozatosan megszegte a haszonállatok tartására vonatkozó előírásokat. A telephelyet átvizsgáló személyek a helyszínen

Az illetékes közigazgatási hatóságok mindezek miatt kötelezték a gazdát a tapasztalt szabálysértések megszüntetésére, sőt meg is bírságolták őt, ám mindez nem járt semmilyen eredménnyel.

A Hevesi Járási Ügyészség a közigazgatási eljárással párhuzamosan megindult büntetőeljárásban állatkínzás bűntettével vádolja a telephely tulajdonosát, akivel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága ugyanakkor vizsgálja a kereset benyújtásának feltételeit a férfi állattartástól történő bíróság általi eltiltása érdekében.

Rovatok