Index Vakbarát Hírportál

Tarlóst nem zavarja, hogy Karácsony jön fel a közvélemény-kutatások szerint

2019. február 27., szerda 19:05

Nem érdekli nagyon, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint csak egy hajszállal népszerűbb Karácsony Gergelynél a budapestiek körében, mondta lapunknak Tarlós István főpolgármester, hozzátéve, hogy az a hajszál 4%-ot jelent.

Mint arról beszámoltunk, a Medián legújabb felmérése szerint Karácsonynak lehet esélye Tarlós ellen az őszi főpolgármester-választáson. Tarlós közölte, hogy egyre nagyobbra nyílik az olló a mérések között, ő maga olyan felmérést ismer, amiben teljesen mást mondanak. A Mediánról pedig az az erős érzése van, hogy „mandinerből a Horn Gábor (egykori szabad demokrata politikus) irányítja”.

Mint a főpolgármester közölte, azért sem tulajdonít nagy jelentőséget a mostani eredménynek, mert úgy tudja, hogy egy országos felmérés készült, aminek csak 10%-a a fővárosi minta, „abból próbáltak extrapolálni”. Hozzátette: örül, hogy még így se tudtak fordítani az álláson.

Tarlós elmondta azt is, hogy nem tudja miért jön egyre feljebb Karácsony a mérésekben, biztos szükség van bátorságfejlesztő gyakorlatokra. Az eredmény szerinte ugyan matematikailag kétségbe vonható, „de vannak, akiknek álmát szebbé teheti”.

Megkérdeztük a rivális jelöltet is:

Komolyan veszem a felméréseket, de nem közvélemény-kutatást, hanem választást akarok nyerni. Ennek a következő lépése az előválasztás második fordulója, mert abban hiszek, hogy a hatalom emberét az emberek hatalmával lehet leváltani – kommentálta a felmérést az Indexnek Karácsony Gergely.

Rovatok