Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc azzal a magángéppel volt nyaralni, amin Orbánt is reptették

2019. február 28., csütörtök 12:06 | aznap frissítve

Az Orbán Viktor által korábban használt osztrák magánrepülőgéppel utazott Mészáros Lőrinc és családja nyaralni, írja az Átlátszó. Az oknyomozó portál a Ferihegyi repülőtér kisgépes terminálján fotózta le őket a visszatérés után. A gép útvonala, illetve a hazatérő családtagok kezében lévő táskák alapján valószínűleg a Maldív-szigeteken nyaralhattak. 

A portál azt írja: a Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgép az osztrák léginyilvántartásban szerepel OE-LEM lajtsromjellel. A gép tulajdonosa nem ismert, üzembentartója az International Jet Management GmbH

2018. július 25-én ugyanezzel a magánrepülőgéppel utazott Orbán Viktor miniszterelnök a MOL Vidi bulgáriai meccsére. A kormánykommunikáció akkor azt állította, hogy a miniszterelnök a MOL Vidi tulajdonosától, Garancsi Istvántól kapta ajándékba a repülőutat.  

A gép február 16-án kora reggel szállt fel Budapesten. A gépek útját térképen megjelenítő radarkép alapján dél-kelet felé indult, majd nyílegyenesen a Maldív-szigetek felé tartott, de 6 órával később az Arab-tenger felett eltűnt a radarról. Legközelebb február 26-án tűnt fel a radaron a gép, amely visszafele jött a Maldív-szigetek irányából.

A ferihegyi kisgépes terminálból Mészáros Lőrinc és felesége, a lányaik, Ágnes és Beatrix, illetve Ágnes férje, Homlok Zsolt lépett ki. Mészáros Lőrinc felesége és Homlok Zsolt kezében egy “Maldives” feliratú reklámtáska volt, ami szintén arra utal, hogy az egzotikus szigeten nyaralhattak.   

Mészáros Lőrincnek minden bizonnyal van pénze a magángépre, és a jövőben is lesz. Amíg ugyanis nyaralni volt, cégei egy sor gyümölcsöző üzletet nyertek el, írja az Átlátszó. A ZÁÉV nyerte az UTE jégcsarnokára kiírt közbeszerzést 4,6 milliárd forintért, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szárnyépületének átépítésére kiírt tendert 3,5 milliárdért, egy másik cége pedig csatornázási munkákat végez 1,74 milliárd forintért. A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával Simicska Lajos összes egykori cége Mészáros Lőrincé lett, a 4iG Nyrt. pedig két közbeszerzést nyert a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségtől 2,3 milliárd forint értékben.

Rovatok