Index Vakbarát Hírportál

Árván maradt beteg nő maradványait találták meg a rendőrök Szolnokon

2019. március 1., péntek 21:07 | öt éve frissítve

Még októberben magára hagyhattak egy 38 éves skizofrén nőt Szolnokon, akinek a maradványait a rendőrök találták meg. 

A 24.hu információi szerint október közepén napokon keresztül lehetett hallani a nő sikongatását, ezért az egyik szomszédja rászólt, és felhívta a családsegítőket. Ők azt mondták, hogy tudnak az esetről, a nőnek meghaltak a szülei, és intézkednek az elhelyezésről. 

Pár nappal később nagy lett a csend a ház körül, ezért újra a családsegítőhöz fordultak. 

Napok óta nem hallottuk a lány hangját, ezért újra felhívtuk a családsegítőket. Azt mondták, hogy intézkednek. De aztán a feleségem mondta, hogy csak ki kellene hívni a rendőröket is. Kijöttek, de senki nem nyitott nekik ajtót. Nem törtek be a lakásba, mert úgy voltak vele, hogy biztos kórházba vitték a lányt. Néhány nappal ezelőtt szólt az egyik szomszéd, hogy folyik a házból a víz. Beszóltunk a vízműveknek, aztán a családsegítőknek is megint.

A rendőrök kimentek a házhoz, és meglehetősen brutális látvány fogadhatta őket. Az egyik szomszéd elmondása szerint az egyik rendőr több évtizedes pályafutása alatt nem látott ennyire szörnyű dolgot. A házban megtalálták a nő maradványait, valamint egy élő és egy halott kutyát. 

A 24.hu megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja, és közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet. A rendőrség az érintett személyiségi jogaira, valamint kegyeleti okokból több tájékoztatást nem adott.

A lap megkereste a családsegítőket is. Szerették volna megtudni, hogy valóban értesítették-e őket októberben a szomszédok, és hogy kiderüljön, mit tettek azért, hogy megoldják a szülők nélkül maradt nő helyzetét. Hegyi Anita, a Humán Szolgáltató Központ helyi vezetője azonban a rendőrségi nyomozás lezárásáig nem kíván nyilatkozni.

Rovatok