Index Vakbarát Hírportál

Medálja buktatta le Gábort, aki részegen tört be a kocsmába

2019. március 1., péntek 15:51

Zárás után betört az egyik kocsmába egy férfi Orosházán, a kasszából több ezer forintot vett ki, majd a hátsó vaskapun keresztül hagyta el az épületet. Ittassága miatt azonban nem vette észre, hogy a kapu előtt elhagyta a nyakában lógó medált. Az ékszert felismerte az kocsma tulajdonosa, így a rendőrök már másnap elfogták a férfit - közölte a Police.hu

Az italbolt riasztója február 27-én 21 óra 20 perc körül szólalt meg, a hangra felfigyelt a kocsma mellett üzemelő étterem egyik vendége. Szólt a vendéglátóhely dolgozójának és együtt átmentek megnézni, hogy mi történt.

Ahogy körbejárták az épületet észrevették, hogy az egyik ablak be van törve. A kocsma alkalmazottja telefonon értesítette a kocsma tulajdonosát, aki azonnal a helyszínre sietett. Átnézték a környéket, és a hátsó fémkapu előtt egy ezüstszínű medált találtak.

A kocsma üzemeltetője azonnal felismerte az ékszert, elmondta, hogy még ő rendelte az internetről az egyik vendégének, aki rendszeresen hordta a nyakában.

A férfit egy hete kitiltotta a kocsmából, mert összeveszett vele.

Az italozóban kamera is működött, ami rögzítette, ahogy a férfi magához vette a több ezer forint értékű váltópénzt.

Másnap reggel el is fogták a lopással gyanúsítható, 30 éves orosházi Cs. Gábort. A férfi a nyomozóknak elmondta, hogy előző este nagyon sokat ivott, és nem emlékszik semmire.

A bűncselekmény elkövetését lehetségesnek tartotta, mert reggel mikor felébredt sokkal több pénz volt nála, mint amennyi előző este volt.

Lopás miatt eljárást indítottak ellene.

Rovatok