Index Vakbarát Hírportál

Krétát és kristályt árultak a turai dílerek

2019. március 7., csütörtök 09:25 | aznap frissítve

Öt férfi letartóztatását indítványozta a Gödöllői Járási Ügyészség, akik több éven keresztül kristály és kréta néven ismert új pszichoaktív anyagot árultak Turán - közölte az ügyészség. A férfiakat szerdán kapták el, luxuskocsikat és lovakat is lefoglaltak náluk, két érdekes videó is készült az elfogásról. 

Az öt férfi Turán egymás szomszédságában vagy a szomszéd utcákban él. Az egyik már 2015-től kezdődően szerzett kristályt és krétát. Az anyagokat a házában osztotta, 1 grammos adagokba porciózta, majd az egyre bővülő vevőkörének árulta. Vevői között 18 év alatti személy is volt.

A bűnügy további négy gyanúsítottja az évek során bekapcsolódott az új pszichoaktív anyagok értékesítésébe. A vevők a gyanúsítottak házához mentek az áruért.

A rendőrök a Készenléti Rendőrséggel és a TEK-kel közös akcióban kapták el őket. A házuknál nemcsak pszichoaktív anyagot, hanem kábítószert, azok adagolásához szükséges eszközöket is találtak. 

Feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett nagy értékű járműveket, milliós nagyságrendben készpénzt, műszaki cikkeket és tizenkettő lovat foglaltak le.

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsított férfiak a bűncselekményt hosszabb időn keresztül követték el, megélhetésük biztosítását láttak az ebből származó jövedelemben, ezért okkal lehet tartani attól, hogy szabadon hagyva továbbfolytatnák bűnös tevékenységüket - írja az ügyészség.

Annak a veszélye is fennáll, hogy összebeszélve a további gyanúsítottak és tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, ez kizárólag a letartóztatásukkal akadályozható meg.

Rovatok