Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Égnek a vonalak

2019. március 8., péntek 07:54

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban beszélt péntek reggel a Fidesz és a Néppárt kapcsolatáról, illetve arról, hogy mik lehetnek a Fidesz opciói, miután ultimátumot kaptak a frakció vezetőjétől. 

Akik bevándorláspártiak, azok megtámadtak minket a Néppártban, mert más álláspontot képviselünk, és át akarják alakítani a Néppártot egy bevándorláspárti szervezetté

– mondta Orbán, hogy miért került a középpontba Magyarország. 

Arról is beszélt, hogy a Fidesznek több lehetősége van: a Néppárton belül vagy kívül folytatni, és naponta tárgyal sok mindenkivel. „Égnek a vonalak: beszéltem Jean-Claude Junckerrel, Weber úrral, jelentős volt miniszterelnökökkel és elnökökkel, hivatalban lévőkkel is. Nagy tárgyalások zajlanak. Vasárnap már Lengyelországban leszünk" – mondta. 

Orbán szerint a vége az is lehet, hogy a Néppárton kívül vagy belül lesznek, de ő inkább a Néppártot alakítaná át úgy, hogy a bevándorlást ellenző erőknek is legyen benne helyük, de ha új dolgot kell kezdeni, az első hely, ahol tárgyalni fognak, az Lengyelország lesz,

utalva arra, hogy a lengyel kormányzó párt nem tagja a Néppártnak

„A migráció nem egy pattanás, ami elmúlik" – reagált Orbán arra, hogy  a görögök szerint a migrációs válság véget ért. A kormányfő szerint aki úgy áll az egészhez, hogy már elmúlt, az bűnt követ el a saját népe ellen. Hozzátette azt is, hogy nem olyan nemzetet akarnak, ami migránsokból és bennszülött magyarokból áll. 

Rovatok